«

»

jan 18

Toner & printerpatroner

At vælge den rette printer kan være noget af en opgave. Der findes mange forskellige typer print-teknologier, der hver især er skabt til forskellige behov. Printere fås i alle størrelser – lige fra den lille transportable printer til den store arbejdshest f.eks. til den professionelle fotograf.

De mange specifikationer og opløsninger kan være vildledende, men som en tommelfingerregel er Inkjet printere som HP Photosmart og Canon Pixma et must for levende farver og holdbare fotos, mens Canons ImageClass og lignende laserprintere er bedst til at producere hurtige teksdokumenter. Uanset hvilken printer du ønsker at investere i, bør du kigge på omkostningerne på toner og printerpatroner.

Til hjemmebrugere

Hjemmebrugeren har typisk brug for en printer, der kan lidt af hvert. Lige fra rapportudskrivning til udskrivning af nyhedsbreve og billeder – printeren skal gerne kunne lidt af det hele uden at prisen bliver alt for dyr.

Til studerende

Den studerende som tit skal udskrive mange sider med tekst, kan gøre klogt i at kigge på omkostningerne på toner og printerpatroner, inden de anskaffer sig en printer. Anskaffelsesprisen på en printer kan være billig, men typisk vil de billige printere være dyrere i drift. Det kan ende i en dyr affære, hvis ikke man kigger sig for, inden man anskaffer sig en printer.

Til fotografen

Bruger du derimod meget tid på at fotografere og printe billeder, bør du anskaffe dig en printer, der er designet til reproducere det dynamiske område af et traditionelt billede. Her skal du også tage højde for farveskalaen og det støttede printerpapir.

TIP: Køb billigt blæk og toner hos Tonerland. Bedste køb:

Blækpatroner & toner til Brother

Blæk- & printerpatroner til Epson

Toner og blækpatroner til HP

Mindre virksomheder

De fleste små virksomheder kan drage fordel af en multifunktionel eller alt-i-én printer. Dette kan skabe plads, da printeren kan have indbygget faxmaskine, kopimaskine og scanner. Afhængig af ekstra funktioner f.eks. Automatisk dokumentføder (ADF), automatisk duplex (udskrivning på begge sider af et ark) og trådløs opkobling, kan printeren blive lidt dyrere.

Inkjet eller Laser printer

Laser printeren har været på markedet i mange år, men fortsætter udviklingen og kombinerer hurtige udskrivningshastigheder, skarpe udskrifter og en lav omkostning pr. udskrivning.

Mange billige laserprintere er monokrome (printer i sort/hvid) og bedst egnet til tekstudskrivning. De fleste har også flere funktioner indbygget som f.eks. kopi-, scanner- og fax-maskine.

Inkjet printere kan reproducere både skarp tekst men også præcise fotoudskrifter. Inkjet er bedst egnet til hjemmebrugerne eller de mindre virksomheder, som har brug for at producere grafik og billeder i høj kvalitet.

Afhængig af funktioner og billedkvalitet kan prisen variere for en Inkjet-printer.