«

»

maj 26

Tips & råd til en kommende iværksætter

Iværksætter rådEr du blevet godt og grundig træt af at tag ordre fra en irriterende chef, og vil du gerne kunne styre dine arbejdstider – og have muligheden for at lave flere penge end ved et almindeligt hverdagsarbejde, så er iværksætter formentlig noget for dig!

Med et internet som konstant er i vækst indenfor salg, service, marketing, mm. Vælger mange unge danskere at prøve at starte en forretning op her. Derfor vil vi i dette indlæg komme med lidt gode råd til dig som går med planer om at starte sit eget.

Du behøver ikke opfinde den dybe tallerken!

Mindre kan også gøre det, og nødvendigvis behøver du slet ikke opfinde noget helt nyt – du kan sagtens forbedre et koncept, service eller andet som allerede findes.

Har du fx en uddannelse indenfor et bestemt fag eller service, hvor du har opbygget nogle skarpe kompetencer, som gør dig i stand til at levere et bedre produkt, service eller andet – hvorfor så ikke starte dit eget i samme niche – og blot gøre det mange gange bedre end konkurrenterne?

Der er selvfølgelig flere aspekter i det, og det vil være en god idé at lave en grundig analyse af netop det marked du har en idé om at bevæge dig ind på.

Overvej at vælge en bestemt niche

Som nævnt i overstående tekst, så er der store fordele ved at vælge en bestemt niche at satse på. Hvis du har kompetencer som er bedre end de andres, så vil du ved at fokusere på kun en niche – kunne levere den bedste service, produkt, osv.

Hvis din forretning bliver for bred, og måske spænder over flere nicher – så kan det være svært at konkurrere på et marked hvor der konstant bliver hårdere konkurrence.

Stop snakken – og kom i gang!

Rigtig mange som har en drøm om at starte sit eget, snakker alt for meget – og handler for lidt.

Hvis du virkelig brænder for at få din egen forretning, og være ”din egen lykkes smed” – så er det altså om at komme ud over stepperne, og komme i gang.

Du skal ikke være bange for at lave fejl, for det er helt normalt – det gør alle mennesker. De fejl du laver skal du blot lære af, så du kan bruge det som erfaring senere hen i din karriere.

Få en partner hvis du ikke har alle kompetencerne selv

Det kan være svært at være god til alt, og du har formentlig nogle spidskompetencer som du har tænkt dig at starte en virksomhed op på.

Men lad os fx antage at du er en dygtig programmør/koder – men intet aner om at markedsføre sig online, så kan det være svært at få folk til at få øjnene op for dit produkt.

Derfor kan det ofte være en god idé at finde sig en partner, som har de modsatte kompetencer af en selv – som vil gøre at man kan mixe det, og sammen kan bygge det ultimative team – som der ofte skal til hvis man gerne vil have succes med sin forretning.

Henvisninger som du kan bruge som ny iværksætter:

Startvaekst.dk – hjælpe portal for nye iværksættere

Amino.dk – forum hvor du kan snakke med andre iværksættere

Erhvervsstyrelsen.dk – oprettelse af ny virksomhed

Ejendomstorvet.dk – leje af erhvervslokaler i Danmark