«

»

okt 14

TIP: Køb dine HDMI kabler over nettet og spar penge

HDMI kablerSom i nok har fornemmet, så er jeg ret pjattet med elektronik produkter – og jeg har en eller anden tendens til konstant at købe nyt. Med en masse elektroniske produkter, skal der også en masse kabler til – og det har været lidt af en ekstra udgift igennem tiden, indtil jeg fandt et godt sted at handle dem online.

Fornyligt investerede jeg i nyt TV, et af de helt nye UHD TV, som de så flot kaldes – og i den forbindelse skulle jeg bruge et par ekstra HDMI kabler til at tilslutte div. Enheder som den bærbare DVD afspiller, Playstation, mm.

I den forbindelse valgte jeg at søge online, for at se om jeg kunne finde nogle gode HDMI kabler til en god pris, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Jeg fandt frem til en webshop som hed avXperten.dk –  hvor jeg valgte at købe et kabel til en mellem pris, da jeg ikke mente det var nødvendigt at ofre omkring 700 kr på et dyrere. Havde jeg haft et almindeligt HD TV, så havde jeg formentligt blot valgt et af de helt billige til omkring 30-40kr – og hvorfor, kan du læse mere om herunder.

Iøvrigt havde denne webshop mange gode produkter til en elektronik og teknologi gut som mig, og jeg må indrømme at jeg også nåede at investere i b.la. en iPad Bilholder til bilen, et nyt sæt PC højtalere til computeren, og et par andre små ting – alt sammen til nogle rigtig fornuftige priser.

HDMI kabler – er der forskel på kvaliteten?

Lad mig starte ud med at sige at jeg langt fra er ekspert indenfor HDMI kabler, billedsignaler, mm. Men jeg har studeret og læst meget om det på nettet – og mener derfor godt jeg kan tillade mig at dele min viden og erfaring her i indlægget.

Ud fra min viden og personlige erfaring, behøver man ikke at kaste en bondegård efter at købe et HDMI kabel til fx over 500kr – medmindre man virkelig har HIFI GREJET. Med det mener jeg TV, Blueray afspillere, mm. som er i den virkelige dyre ende (+20.000 kroner fx) – hvor selv de mindste detaljer kan gøre en forskel.

Har du blot et almindeligt HD fladskærms TV – så vil du næsten med sikkerhed, ikke kunne se en forskel på et HDMI kabel til 50kr og 250kr – altså vil jeg råde dig til at spare på pengene. Skal du trække et HDMI kabel langt, kan det dog godt være en fordel at købe et lidt kraftigere kabel – da det kræver et bedre signal over en længere længde.

Der findes dog andre ting man kan vælge at kigge efter når man generelt køber kabler, og det er om stikket ser godt og stabilt ud, om området omkring ledning/stik ser forstærket ud, mm. Kabler går oftest i stykker omkring ledning/stik er mine erfaringer – så det er her jeg personligt selv kigger efter kvaliteten.

Får du stadig dit TV signal via antennekablet, og har du investeret i et nyt UHD TV som jeg selv, så vil jeg anbefale evt. at indsætte en antenneforstærker – da den kan hjælpe med at give et bedre billede på TV’et, da de nye TV virkelig kræver et bedre signal end i gamle dage.