«

»

sep 16

Har du problemer med hårtab? Jeg har samlet gode råd

Problemer med hårtab?Jeg er kommet op i en alder hvor jeg ikke har det samme hår som dengang hvor jeg var 18 år gammel. Bevares, det er måske ikke så slemt som så mange andre i min alder – men tindingerne er nu alligevel begyndt at blive lidt høje.

Det har fået mig til at kigge lidt nærmere på hvordan man kan forhindre yderligere hårtab, da jeg selvfølgelig gerne vil pleje mit hår bedst muligt, så jeg også har hår på hovedet når jeg bliver 50 år gammel.

Jeg har prøvet at samle en række af gode råd imod hårtab herunder, og jeg håber du kan bruge nogle af rådene hvis du er i samme situation som mig. (hvilket mange er ifølge statistikkerne)

Sådan forhindrer du yderligere hårtab

Der findes faktisk mange gode råd imod hårtab, men jeg vil blot nævne nogle af dem herunder.

Vælg dine hårprodukter med omhu

Hårstylingprodukter er en af de helt store syndere og grunde til hårtab, og især hos kvinderne som bruger ekstra meget af disse produkter. Derfor er det også vigtigt at man vælger de rigtige styling eller plejeprodukter til ens hår, da de forkerte produkter vil kunne skade håret meget mere end de gavner.

Hvad jeg har, kunne læse mig frem til, så skulle fx shampoo med højt koffein indhold kunne styrke hårdrødderne, og derved hjælpe imod at få håret tilbage. Jeg har dog også fundet artikler som siger dette er fup og fakta, så det må være på ens eget ansvar at prøve dette af. Endvidere siges det at fx argan olier skulle være gode plejeprodukter imod håret.

Vask ikke håret hver eneste dag

Det siges at hvis man vasker sit hår med shampoo og balsam hver eneste dag, vil man kunne skade hårets naturlige struktur, og derved vil man kunne opleve et større hårtab. Derfor anbefales det ikke at vaske håret hver eneste dag, så drop shampoo og balsam hvis du gerne vil have et bad dagligt.

Brug ikke hårtørrer for meget

Daglig brug af en varm hårtørrer kan slide på hårets såkaldte ”follikler” i hårets underhud. Derfor brug ikke hårtørrer andet end de dage hvor det rent faktisk er nødvendigt.

Kosten er vigtig for et sundt hår

Ligesom andre dele af kroppen, er håret også afhængig af en sund livsstil for at holde sig sund og rask. Derfor spis varieret og sundt, og suppler evt. op med vitamin tilskud – hvor især jern og B-vitamin er vigtigt, da det siges at mangel på disse vitaminer kan være skyld i hårtab.