«

»

jul 29

Spar penge på boligen – find en roommate

Find roommateFerien er ved at være slut for mange, og for mange unge mennesker betyder det at studiestart er lige om hjørnet. Mange vælger at tag til storbyen for at studere, hvor København, Århus og Ålborg er at foretrække for mange studerende.

Der er dog et problem ved at studere i disse byer, og det er at huslejen ofte er skruet helt i vejret, da udlejerne godt er klar over at der er en stor efterspørgsel.

Jeg har selv været i en lignende situation for mange år siden da jeg studerede, men hvor mange vælger at finde et lille studieværelse/kollegieværelse – så valgte jeg at finde et lidt større sted, hvor jeg i stedet delte lejligheden med en anden studerende. Det har jeg fundet ud af er ret populært igen anno 2014 – og jeg faldt endda over en boligportal den anden dag, som har specialiseret sig indenfor database/annoncer for folk som vil dele bolig med en anden – og du finder den på Findrooommate.dk.

Sådan er det at bo sammen med en anden

At flytte sammen med en fremmed person, eller en man i forvejen kender en smule, kan være en større udfordring end man lige går og regner med. Vi er nemlig alle forskellige og har derfor også forskellige behov.

Derfor vil jeg herunder lige give dig et par gode råd med på vejen, hvis du overvejer at dele bolig med en anden under dit kommende studie.

Du finder ikke din nye bedste ven

Du skal ikke vælge at flytte sammen med en roommate fordi du tror du finder din nye bedste ven, men for at spare penge under dit studieforløb.

Måske er du heldig at i går godt i sving med hinanden, og det udvikler sig til et godt venskab – men chancen for at det modsatte sker, er formentlig større. Man kan nemlig hurtigt blive påvirket af hinandens daglige vaner, hvilket for nogen kan være svært at acceptere – og derfor kan udvikle sig til konflikter og kontroverser.

Mød din nye roommate inden du flytter sammen

Det er en rigtig fornuftig idé at mødes med sin kommende roommate, inden man vælg og mærke, vælger at dele en bolig sammen.

Måske har i ikke den rigtige kemi imellem jer, da vi som sagt alle er forskellige. Derfor brug lidt tid sammen med personen du overvejer at flytte sammen med, og find ud af om du tror i kan enes.

Under mødet kunne man samtidig diskutere hvad ens holdninger til fest, venne besøg, osv. Er. På den måde kan man få en fornemmelse af, om man har de samme holdninger, som kunne være aktuelle hvis man boede sammen.

Kend dine rettigheder når du deler bolig

Når du deler bolig med en anden, så vil du altid have nogle rettigheder overfor din roommate.

Nogle af disse rettigheder er b.la.:

  • At du kan sove og slappe af på dit eget værelse, uden at blive forstyrret.
  • Mulighed for at studere i fred og ro på dit eget værelse, uden at du bliver forstyrret af din roommate eller andre besøgende.
  • At du altid har fri adgang til din del af boligen.
  • At lejligheden holdes sund og ren – hvilket også er dit ansvar.
  • At man kan have venner eller familie på besøg, med gensidig respekt for sin roommate.