«

»

jun 12

Kunsten at kunne afholde en fejlfri event

Afholdelse af eventsPersonligt er jeg ret perfektionistisk, og derfor har jeg altid beundret dem som arrangerer større events, festivaler, osv. For hvordan får de alle de mennesker til at arbejde ordentligt sammen, så hele eventen bare spiller uden fejl?

Til fx en festival/større koncert, må der jo være ekstremt mange ting at tag hensyn til, og det kan da umuligt værre nogen let opgave få det hele til at gå op i en højere enhed. Jeg har sat mig for at undersøge nærmere hvilke kriterier der skal til for at afholde den perfekte event, eller større begivenhed – og herunder er hvad jeg har fundet ud af.

Forarbejdet

En succesfuld event er hvor folkene bag har gjort deres forarbejde som de skulle.

Her vil man kunne gå ind og bruge en masse H-spørgsmål til at hjælp en på rette vej i planlægningen.

Fx hvor mange mennesker vil man kunne forvente til eventen? Hvornår skal det afholdes? Hvem skal spille og hvem er vores målgruppe/segment?

Det er bare om at stille sig en masse gode spørgsmål i starten, så man har noget at arbejde med.

Sted, dato og tid

Er der fx tale om et udendørs event, så betyder det rigtig meget at man ligger eventen på en dato hvor der er større chance for godt vejr. Fx så ser man ofte en festival som Roskilde være plaget af regn – hvor nogle år er vejret helt perfekt. Er der tale om et udendørs 1 dags arrangement, så er vejret alt betydende for succes. Alternativt skal man have styr på plan B hvis man skulle blive ramt af dårligt vejr.

Placeringen for ens arrangement er også vigtig. Er der nemt at komme til området, er der mulighed for parkering – og hvad med naboer, skal der søges nogle specieltilladelse, osv.

Overvej tema fest

Ved at holde festen indenfor et bestemt tema, vil det blive langt nemmere at arrangere da allerede ved at udsmykning, underholdningen, mm. Blot skal passe til arrangementets tema. Ligeledes vil det være nemt at fortælle gæsterne hvilken dresscode der er til festen.

Der findes mange tema muligheder, men de klassiske er nok: 90’er, 80’er og 60’er fest, samt galla fester og halloween tema. Men mulighederne er mange, og det er vel kun op til ens fantasi om hvor vildt og mærkeligt et tema til en fest skal være.

Kilde: http://www.grunkevent.dk/