«

»

nov 10

Red din iphone, uden at det koster en formue

Er du også en af de uheldige, der har tabt sin Iphone og fået smadret glasset?
På to år er det lykkes mig, at smadre glasset på min Iphone fem gange. Første gang var jeg så uheldig at falde over en kantsten, mens jeg havde min telefon i hånden. Jeg fik det dog ikke lavet med det samme, men gik med smadret glas, til jeg til sidst ikke kunne læse, hvad der stod på skærmen mere.
Man kan måske sige, at jeg er en smule fornæret, men jeg synes at 800 kr. er meget, for at skifte en skærm hos en uautoriseret reparatør. Og når det så sidenhen er sket yderligere fire gange, så skulle jeg måske overveje en anden telefon. Det endte dog med, at jeg betalte en pris på 1.200 kr. for at få skiftet min skærm – ærgerlige penge!

Enorm prisforskel på reparation af iphone

Er glasset på din Iphone blevet knust, kan det koste dig mellem 700 kr. og helt op til 2.500 kr. hos godkendte forhandlere, at få repareret din Iphone-skærm.
Ifølge en Gallupmåling fra Politiken, smadrer over 20% af danskernes deres iphone-skærm. For andre typer smartphones er det blot 8%.
Jeg undersøgte markedet anden gang, jeg fik knust glasset, og jeg fandt frem til en del uautoriseret Iphone-reparatører, som havde reparationspriser helt ned til 299, for at skifte en skærm på 30 minutter. Dette stod i fuldstændig kontrast til ventetiderne hos nogle af de autoriserede Apple-reparatører, der ofte er mere end en uge om at fixe glasset.

Vidste du at..?

Som Iphone-ejer er du i din fulde ret til at få skiftet din ødelagte skærm hos en uautoriseret reparatør, og derefter klage til Apple over andre eventuelle fejl? Nej – det gjorde jeg heller ikke. Det er lidt sjovt, at der er så stor forskel på, hvor mange der får knust deres glas, hvad enten de har en Iphone eller smartphone.
Så måske Apple skulle overveje, om der skal et beskyttelsescover med, når man køber en Iphone. Eller også skal man som forbruger bare erkende, at man muligvis bliver blandt de 20%, som skal have repareret glasset, hvis man investerer i en Iphone.

Iphone-reparatør til fair pris

Så hvor finder man så en god reparatør, når uheldet er ude? Jeg benyttede mig af Fonia’s Walk-in Service i Aarhus, der lover prisgaranti på alle deres reparationer. Efter blot 30 minutter var min skærm så god som ny, og udført til en fair pris. Jeg kan derfor i den grad anbefale Iphone reparation hos Fonia, til alle de andre uheldige. Til min overraskelse, blev det endda væsentlig billigere, end hos de andre reparatører jeg havde kigget på. Så fortvivl ikke – red din Iphone uden at det kommer til at koste dig en formue.