«

»

aug 11

LIR: Sådan får du drømmebilen uden at være millionær først

Flexleasing af special bilerDe fleste mænd, inklusiv mig selv, går med en drøm om at anskaffe sig en lækker og hurtig bil på et eller andet tidspunkt i livet. Det er dog de færreste som nogensinde får råd til at købe en bil som Porsche, Ferrari, Mercedes, mfl.

Men der findes rent faktisk en måde hvor på at man kan anskaffe sig en lækker speciel bil, uden at skulle punge op med flere millioner af egen lomme – og metoden hedder Flexleasing.

Det som er fordelen ved at Flex lease en bil, er at man kan spare en masse penge på afgiften – som på de eksklusive biler, typisk udgør det største beløb af bilens pris. Endvidere giver flexleasing muligheden for kun at have én bil i bestemte perioder af året, fx kunne det være en sportsbil om sommeren og en firhjulstrækker om vinteren – hvis at budgettet skulle kunne række til det.  

Det er fuldt ud lovligt at flexlease biler

Du synes måske allerede det lyder lidt for godt til at være sandt, men den er rent faktisk god nok. SKAT gjorde det nemlig i 2008 muligt, da de ændrede reglerne omkring registreringsafgiften.

Her gjorde de det muligt at dele registreringsafgiften op i perioder, så man ikke behøvede at betale det fulde beløb på en gang.

Det er en lovgivning som blev ændret helt tilbage i 2008, men selv jeg vidste ikke dette – og blev ret glad da jeg fandt ud af det, da jeg altid har haft en drøm om at få en special bil.

Mere information omkring flexleasing

Som du nok kan fornemme, så har jeg fundet en ret stor interesse i dette emne, og jeg har researchet lidt på nettet omkring detaljerne ved flexleasing, og jeg vil dele min viden med dig herunder.

Beregning af afgiften

Når SKAT de skal vurdere og beregne afgiften på en importeret bil fra fx Tyskland, så kigger de på hvad en tilsvarende model koster i Danmark.

Hvad jeg har, kunne finde ud af, så skulle afgiften som en lille tommelfingeregel som udgangspunkt udgøre cirka 62 procent af den samlede værdi.

Afhængig af hvor gammel bilen er man ønsker at købe/lease – skal man typisk betale imellem 0,5 % og 2% af dette beløb hver måned i afgift. Hertil kommer der gebyr/rente til staten for at få lov til at lease bilen på denne måde.

Ud fra disse regler og gebyrer – skulle det bedst kunne svare sig at gå efter biler som er mere end 3 år gamle.

Forsikring ved leasing

Når man leaser en bil, så er forsikrings præmien som regel langt lavere – da forsikringsselskabet kun forsikrer bilens værdi, uden afgiften.

Find mere information på nettet

Dette var et par af de punkter som gør det interessant at Flexlease en bil fra udlandet, og lur mig om jeg ikke selv kunne finde på at gøre det i nærmeste fremtid J

Vil du gerne vide mere, så kan jeg anbefale at læse mere her: http://specialcars.dk/flexleasing/ – her fandt jeg selv nyttig viden.