«

»

mar 09

Hold da helt ferie!

Husk at holde ferie!Denne gang vil jeg skrive om noget som ikke lige omhandler sidste nye teknologier, gadgets eller andet – men om et emne som jeg finder ret vigtigt, eftersom jeg selv har haft det inde på livet.

Stress: rammer flere og flere mennesker, og i Danmark alene antages det at mere end 430.000 tusinde hverdag har symptomer på stress! Endvidere skulle det hvert år være skyld i mere end 1400 dødsfald, og hverdag er mere end 35.000 sygemeldt på grund af samme årsag.

Det er nogle skræmmende statistikker og efterhånden blevet et kæmpe problem for os danskere og resten af verden, og det vil kun blive værre i fremtiden mener eksperter.

Personligt har jeg selv haft problemer med stress, hvor jeg en dag pludselig ikke ville ud af sengen – følte mig totalt udkørt og mega deprimeret, hvilket gjorde at jeg måtte sygemelde/holde mig væk fra jobbet i en længere periode, hvilket hjalp for mit vedkommende.

Brug ferien til at få stresset af og nyd livet!

Netop derfor har jeg sat mig for at skrive dette indlæg, da jeg vil komme med en opfordring til at slappe af i ferien. Der er en grund til at div. Fagforeninger, osv. Igennem tiden har kæmpet for at vi kan holde feriedage i Danmark, det er fordi at vores krop engang imellem har brug for at slappe af – samt at vi skal bruge tid sammen med vores familie eller dem vi holder af.

Husk at vi kun lever en gang (med mindre man tør satse på andet) derfor husk at nyd livet engang imellem. Arbejde og penge er uundværlige – men det er absolut ikke alt her i livet!

Forskellige behov i ferien

Vi har alle sammen forskellige behov, og når det drejer sig om afslapning og ferie – så er vi ligeledes meget forskellige. Nogle familier elsker at tag på campingferie i sommerferien, hvor ungerne kan dyrke aktiviteter med andre børn. Andre vil helst blive hjemme, da de føler det er der de stresser bedst af – hvor nogle helt tredje har et behov for at tag sydpå i varmen hvert år, osv, osv.

Det er også fuldstændig lige meget hvad man vælger – det vigtigste er bare at man er glad, for slappet af – og ikke mindst har det hyggeligt og godt sammen med sin familie, venner eller bekendte.

Ved at holde en god langtidsferie på mere end to uger sammenhængende (anbefales af eksperter) så vil man komme tilbage til jobbet og hverdagen med et langt større overskud og fornyet motivation.

En anden anbefaling kunne være at leje en bil på en given ferie og bare køre ud og opleve en masse.