«

»

maj 29

10 tips til hvordan du reducere elregningen

Reducer elregningenDer kan spares mange penge på den månedlige elregning, hvis man blot bruger den sunde fornuftigt – og gøre brug af nogle enkelte tips og råd.

Det er dog ikke den væsentligste grund til hvorfor man bør spare på energien. Anno 2014 er der nemlig flere og flere rapporter som er udført af professionelle klimaforskere, som beviser at vores jordklode er under et større pres i form af den såkaldte drivhuseffekt.

Drivhuseffekten opstår når vi slipper CO2 ud i atmosfæren, som derved ligger sig som et tæppe rundt om jorden – og er med til at få temperaturen op, helt ligesom i et drivhus, derfor navnet ”drivhuseffekten”.

Derfor bør vi gøre noget ved problemet, og jeg er personligt selv en fortaler for at vi skal gøre hvad vi kan hjemme i de private hjem, for at reducere vores energispild så meget som muligt.

Jeg faldt b.la. over nogle statistikker som siger at 33 % af det samlede energiforbrug i Danmark kommer fra de danske hjem. Og at vi hvert år bruger for 400 millioner kroner for meget el – i forhold til hvad vi burde bruge, altså rent overforbrug.

10 tips som vil få din elregning ned & samtidig skåne miljøet

Derfor vil jeg give dig mine egne personlige tips til at spare på strømmen. Jeg prøver selv at følge disse punkter så meget som muligt hjemme i vores hjem.

  1. Husk at tag sluk dine elektroniske apparater når du ikke bruger dem – da de fleste står og spiser strøm når de er på standby.
  2. Mobilopladere er en energisluger også – husk at tag den ud af stikkontakten når den ikke bruges.
  3. Når du vasker tøj i vaskemaskinen så sørg for at fylde maskinen helt op. Endvidere kan der spares yderlige ved at sætte vasketemperaturen en anelse ned.
  4. Tørretumbleren bør droppes, da den er ren luksus og ikke er nødvendig – hvis man blot vasker sit tøj i god tid.
  5. Udskift elpærerne til nye energisparende.
  6. El-skinner vil kunne give dig nogle besparelser.
  7. Brug timere på fx udendørs belysning, eller alternativt bevægelses sensorer, så du undgår at have lys tændt uden grund.
  8. Udskift dine hårde og hvidevarer til nogle som er energimærket – det vil kunne give dig nogle enorme besparelser.
  9. Udskift eller få optimeret din varmepumpe.
  10. Har du halogen pærer med transformer til – så husk at tag stikket til transformeren ud når du ikke bruger lyset.

Dette var mine personlige tips til at nedsætte strømforbruget i boligen. Kombiner disse tips med det rigtige energiselskab – og du er på rette vej til at spare en masse penge årligt på dit elforbrug!

Virksomhederne er de store CO2 syndere

Vi kan som private sammen gøre en indsats, men vi kan ikke komme udenom at det er virksomhederne som er de største syndere når vi taler CO2 udslip. Lande som Kina, Rusland, Indien, mfl. Er nogle af de værste, og det er helt sikkert i disse lande at der skal arbejdes hårdt.

I Danmark er virksomhederne som udgangspunkt gode til at tænke på miljøet, men der er altid plads til forbederinger i form af nye teknologier og processer. Her kan man fx vælge at rådgive sig med professionelle ingeniører, som kan hjælpe med en mere miljøbevidst struktur og tankegang.