»

maj 09

Danskere opfinder eCool – jordkølede øl året rundt

SS fra: eCool.dk

SS fra: eCool.dk

Som sagt så elsker jeg at skrive om nye opfindelser, og hvis de er danske – så bliver man lige en tak mere glad og interesseret!

Idag på Facebook så jeg pludselig den her øl-køler eCool som blev delt af op til flere uafhængige venner – og satte mig for at se hvad det var for noget. (mere om det om lidt)

Interessen skyldes at jeg altid har haft filmen “Blinkende Lygter” som er af mine favoritter, ligesom så mange andre danskere. I filmen ser man op til flere gange at “lægen” graver sine øl ned, og han påstår at det tager tid at finde sin helt egen dybde. (lægen er spillet af Karl Fritz Helmuth)

Og det ser ud til at fire drengerøvs iværksættere fra Mors også har haft denne film som en af deres favoritter, eller at de ihvertfald er blevet idé inspireret til denne opfindelse? 🙂

Hvad er eCool?

Ifølge personerne bag eCool så er der tale om en øl-jordkøler som måler 22-23 cm i højden og 22-30 cm i diameter. Køleren skulle veje 12 kg og være parat lige til at grave ned i din have eller terrasse – eller hvorend der nu skal nydes en kold “jordkølet” øl.

Endvidere bruger den ingen strøm, så den sparer på miljøet – og derved skulle den være energivenlig, da det kun er jordens temperatur som bruges til at nedkøle den.

Der er plads til 24 øl-dåser i øl-køleren – og det fungere sådan at man køre rundt med et håndtag i toppen, som sætter en form for “transport-hjul” igang – lidt ala. samme system som man fx. ser en bowling kugle komme tilbage i en bowling hal.

Toppen af øl-køleren skulle være isololeret, hvilket ifølge opfinderne skulle sikre at øllene holder den helt rigtige temperatur, også selvom der er tale om en varm sommerdag.

Hvad er prisen på eCool?

Prisen på eCool er pt. på cirka 1900 kr. ifølge deres officielle hjemmeside – og tilbudet varer indtil 20 juni, hvorefter prisen vil stige en anelse.

Du kan finde mere information om dette sjove produkt/gadget på deres officielle hjemmeside: eCool.dk

Video

Skulle du have glemt scenen i filmen Blinkende Lygter, eller måske ikke set den – så har du mulighed for at se eller gense den herunder 🙂