«

»

nov 10

Paller købes til genbrug

Den enes død, den andens brød. Selvom du står med en genstand, som du umiddelbart vil smide ud, da den kan være slidt og brugt, kan den være guld værd for andre. Det kan for eksempel være, at paller købes med det formål, at anvende dem til andre ting, selvom de måske har udtjent sit formål som palle.

Paller kan altså have værdi for andre, selvom de ikke har det for dig. Tøv derfor ikke med at sælge dem, i stedet for blot at smide dem ud. Paller købes i massevis hver dag. Det gælder både i mindre antal fra private, men også fra større virksomheder i større antal. Der findes store centraler, hvor paller står opbevaret, men måske repareres og bruges i andre og nye sammenhænge.

Paller købes oftest ti ad gangen. Dette er skrevet med visheden om, at man hos de fleste pallefirmaer stadig kan kontakte, selv hvis man skulle have færre paller at sælge.

Paller kan hentes alle steder

Nogle firmaer kører glædeligt ud og henter dine paller, selvom de skulle ligge i andre egne af landet. Dette gælder dog nok kun for større ordrer, da det bliver lidt langt at køre fra Gedser til Skagen for en halvt ødelagt plasticpalle til en værdi af en flad femmer.

Derfor er det også vigtigt at oplyse om antal, stand og størrelse på pallerne, når du skal have et tilbud på dem. Dermed har forhandleren et bedre grundlag, når der skal gives et tilbud. Tilmed kan de som sagt komme og hente dem, hvis du ikke selv har mulighed eller tid til at komme forbi med dem.

Paller bruges allermest som underlag til transport af gods. De sikrer en stabil overgang under kørsel, hvilket gør dem egnet til formålet. Paller bruges dog også i dag i andre sammenhænge, såsom bede og sofaborde eller hylder.